New Patients

651-615-0777

How Many of These Dental Fun Facts Can You Get Correct?

Take this month’s quiz on dental-related fun facts and see how many you can get correct.
 
Question #1
How much does an elephant’s tooth weigh? a) One Pound b.) Four Pounds c.) Six Pounds d.) Ten Pounds
Question #2
Over a lifetime you create enough saliva to fill: a) A Kiddie Pool b.) A Hot Tub c.) Two Swimming Pools d.) Lake Superior
Question #3
A drop of saliva has more than: a) 100 Bacteria b.) 100,000 Bacteria c.) 1 Million Bacteria d.) 100 Million Bacteria
Question #4
What is the most common toothbrush color? a) Red b.) Blue c.) Green d.) Pink
Question #5
How long have people been using the toothbrush? a) 200 Years b.) 1,000 Years c.) 3,000 Years d.) 10,000 Years
Question #6
What percent of adults do not brush twice a day? a) 25% b.) 35% c.) 55% d.) 65%
Question #7
How many days does a person spend brushing their teeth over a lifetime? a) 17 Days b.) 26 Days c.) 38 Days d.) 47 Days
Question #8
If you don’t floss how much of the tooth surface are you missing? a) 25% b.) 35% c.) 45% d.) 50%
Question #9
Flossing daily can extend your life: a) Two Years b.) Three Years c.) Four Years d.) Six Years
Question #10
How many fillings does the average person have? a) Two b.) Four c.) Seven d.) Ten
Question #11
What percent of adults have had a tooth extracted? a) 22% b.) 43% c.) 65% d.) 74%
Question #12
What percent of adults have no natural teeth? a) 6% b.) 10% c.) 12% d.) 20%
If you want to know the answers, check the bottom of this page. But don’t peek until you answer all the questions!
 
 
 
 
Dental Quiz Answer Key

  1. C
  2. C
  3. D
  4. B
  5. C
  6. A
  7. C
  8. B
  9. D
  10. C
  11. D
  12. A

More Posts

Four Recipes to Make Your Own Mouthwash

Buying mouthwash at the store can be overwhelming (there are more than 100 options in the marketplace) and cash-challenging (even generic brands are not cheap). Plus, trying to figure out what exactly is in the mouthwash you buy can be dizzyingly frustrating (or quite frightening once you figure it out).

The Importance of Getting Your Teeth Professionally Cleaned

Oral Hygiene Begins at Home and Should Continue at the Dentist Office Regularly brushing and flossing are the most beneficial things you can do at home to minimize visits to the dentist for cavities or other nasty oral health issues. Most people have been brushing two or three times a

Dentist in Roseville, MN Dr. Kyle Hunt, Dr. Walter Hunt, DR. Andrew Heinsisch. Personal Care Dentistry. General, Cosmetic, Restorative, Preventative, Family Dentist, Botox, Invisalign, Dental Implants, Emergency Dental Services, Crowns, TMD, Extractions, Periodontal Treatments Dentist in Roseville, MN 55113

Your Dentist in Roseville, MN

There is no denying the importance of good oral health. Not only does it contribute to a beautiful smile, but it also has a significant impact on overall health and well-being. That’s why having a trusted and experienced dentist is crucial for maintaining excellent dental hygiene. Three such dentists serving

Schedule an Appointment

Fill out the form below and will be in touch with you soon!